AAI Zaklada, interni program Međunarodne Ateističke Alijanse, podržava edukacijske programe – uključujući putem međunarodnih razmjena – i zalaže se za ateiste suočene s diskriminacijom širom svijeta, naročito u zemljama u razvoju.

Projekti AAI Zaklade uključuju:

  • Podršku Humanističkoj Osnovnoj Školi Kasese u Ugandi (od 2010. godine). AAI doprinosi, i prikuplja donacije, za projekte poput konstrukcije zgrade, obnove učionica i nabavke školske opreme već niz godina. AAI također upravlja programom za sponzoriranje učenika i učitelja Kasese škole. 2010. godine AAI je organizirala asistente volontere koji su proveli nekoliko mjeseci pomažući osnovati Kasese školu, a mnoge druge prilike za rad u ovoj školi još su uvijek dostupne.

  • Kampanju za obranu Alexandera Aana (2012). Alexander je Indonezijac koji je napadnut i priveden nakon objavljivanja poruke 'Bog ne postoji' na svom Facebook profilu. AAI je, zajedno s drugim grupama, radila na kampanji za njegovo oslobođenje, promjenu Indonezijskog zakona i prikupljanje novca za plaćanje Alexanderovih pravnih troškova.

Ovdje i vi ulazite u igru.

Projekti AAI Zaklade financirani su primarno kroz donacije usmjerene upravo ovim projektima. Ono što mi možemo učiniti izravno ovisi o podršci koju dobijemo. Promicanje ateizma i sekularizma u svijetu zahtijeva mnogo posla, i mi uvijek tražimo dodatne projekte, naročito u zemljama u razvoju, gdje obrazovanje i empirijsko znanje mogu u velikoj mjeri doprinijeti razvoju kvalitete života društvenih zajednica.

Ako želite uplatiti donaciju AAI Zakladi ili bilo kojem od njenih projekata, molimo vas da posjetite našu stranicu za donacije.

Prijedlozi projekata Pridruženih / Suradničkih Članova

Projekte AAI Zaklade obično predlažu njeni Pridruženi i Suradnički Članovi. Članovi ili druge zainteresirane stranke mogu poslati prijedloge Međunarodnoj Ateističkoj Alijansi i zatražiti podršku za ateističke/slobodno-mislilačke projekte u svojoj državi ili regiji. Takvi prijedlozi trebali bi sadržavati barem:

  • Detaljan opis predložene aktivnosti

  • Predložene datume održavanja projekta

  • Predloženi prostor za održavanje projekta i status bilo kakvih pregovora s vlasnikom odabranog prostora

  • Detaljan proračun projekta, uključujući objašnjenje svih materijalnih troškova, po potrebi potkrijepljeno citatima

  • Informacije o drugim izvorima financija za projekt, te po potrebi status pregovora sa svakom drugom potencijalnom grupom ili pojedincem koji bi mogao financirati projekt

  • Marketinški plan / plan oglašavanja projekta (po potrebi)

  • Detalje o članovima odbora projekta, njihovo zaposlenje i relevantno iskustvo

  • Specifične detalje o podršci koja se traži od Međunarodne Ateističke Alijanse

Prijedlozi se zaprimaju tijekom cijele godine. Ukoliko želite predati prijedlog, molimo vas da ga pošaljete u elektronskom obliku na adresu president [at] atheistalliance [točka] org.